torsdag den 29. januar 2009

Tilbage til Nationalparken

Så det snart tid til at jeg skal tilbage til Daneborg og Nationalparken igen, efter 2,5 måned på langs i Danmark er det ubeskrivelig dejligt endeligt at skulle tilbage til det man vil! De sidste 2,5 halv måned har bestemt ikke være de sjoveste i livet, det er en meget mærkelig fornemmelse ligepludselig at være tilbage i lille Danmark efter godt og vel 4 mån på Grønland, hvor man har fået så mange nye indtryk, oplevelser, erfaringer, kammerater, osv.. 
Den 7 Nov står man og skal på sin første slæderejse, man er helt opsat.. man skal på sin første slæderejse, det man har set så meget frem til. Vejret den dag var ikk det bedste, og der var nogen tvivl om vi kunne tage afsted. Jeg gik og tænkte klar nu op... klar nu op... jeg kunne simpelthen ikke vente mere. Vi kom afsted samme dag, og slæderejsen var igang... sådan..!
Præcis en uge efter vi forlod Daneborg, er så dagen hvor det hele ændrede sig, vi kørte som sagt ud over en lille skrænt på Shannon, og jeg brækkede en knogle foden. Godt og vel 48 timer efter uheldet sad jeg i kantinen på Inspektionskibet Triton og spiste mig en peber bøf, på vej til Island og senere Danmark.
Jeg kommer til Danmark og bliver opereret, og for som sagt at hvide at foden ser rigtig fin ud og at jeg ikke skal være nervøs for den. Frem til den 6 januar går jeg med en walker som støtter foden. I den periode, som føltes som en evighed lavede jeg ikk dagens gode gerning, eller jeg kunne/måtte ikke lave dagens gode gerning. Den stod på film på fjerneren, og læsning, og ind imellem fik jeg besøg af kammerater som selvfølgelig var glade for at se en. 
Men tiden gik bare rigtig rigtig langsomt i December måned, jeg har aldrig i mit liv tænkt og tænkt så meget. Tankerne var det meste af tiden oppe i Nationalparken, hvordan går det med dem deroppe, hvor ligger de forskellige slædehold og sådan, ligepludselig følte jeg bare at jeg var gået glip af en helvedes masse.. Jul og Nytår var det værste.. der tænkte jeg rigtig rigtig meget på gutterne deroppe.. 
Men tiden gik og det blev den 6 januar, en skøn dag hvor jeg igen måtte alt. Lægen sagde at det bare så rigtig godt ud og jeg skulle bare se at komme igang. Fedt fedt fedt man.. Jeg begyndte genoptræningen af foden, og her lidt over 3 uger efter er der allerede fremskridt. Jeg kan løbe med høj fart igen, og det ser jeg som et godt tegn. Udover løb har jeg de sidste 3 uger også cyklet en del mountainbike i skovene omkring Hillerød hvilket jeg virkelig har nydt. Så en ting er sikker Januar måned har bestemt været meget sjovere end December hvor jeg bare kunne ligge!
Nu er der så kun 5 dage til at jeg igen er på Daneborg, og jeg glæder mig vildt..